Nederlands Engels

Even voorstellen

Toen Angelique in 1969 geboren werd hadden haar ouders al een stuk of 10 teckels en fokten zij onder de kennelnaam "V. Zeelands Roem", iets wat ze overigens nog steeds doen.

Roel zijn liefde voor teckels begon in 1981 toen zijn ouders de eerste korthaar standaard teckel kochten bij teckelkennel "V. Zeelands Roem". Met deze hond gingen ze naar shows en fokten zij onder de naam "Vom Xankihaus".

Roel en Angelique zagen elkaar regelmatig op shows en van het één kwam het ander. In 1987 gingen ze samenwonen en 3 maanden later deed de eerste teckel zijn intrede, namelijk de ruwhaar standaard teckel "Orly v. Zeelands Roem", gewoon een gezellige huishond. In 1991 fokten ze hun eerste nestje met "Orly" onder de kennelnaam "v.d. Stoofhoeve".
Ondertussen verhuist naar een groter huis zonder buren konden er meer honden gehouden worden.
 

Goede aankopen waren:
Esperance v. Zeelands Roem, een ruwhaar dwerg teef
Hatoucoeur de l'Ancien Relais, een rode korthaar dwerg reu (de stamvader)

Dualis Herzog, een rode korthaar dwerg reu
Hukkaputken Xanthia, een rode korthaar dwerg teef (de stammoeder)
Hukkaputken Morris, een ruwhaar standaard reu

Sulaatik's Juventus, een rode korthaar kaninchen reu

De leukste momenten in de eerste 10 jaar waren de 2 wereldkampioenen in Helsinki (Finland), de reis en de show in Mexico met als resultaat 2 Mexicaans kampioenen en één wereldkampioen.
De best in show in Mechelen (België) van de ruim 2000 honden en de tophond van het jaar 2000 van de Nederlandse Teckelclub.

In het jaar 2002, zaten de shows van Monaco, de Europese kampioenschappen in Parijs en de Wereldkampioenschappen in Amsterdam in de planning. De resultaten waren super. In Monaco zowel met de korthaar dwerg als met de ruwhaar kaninchen het kampioenschap behaald. In Amsterdam behaalden we de Wereldkampioen bij de korthaardwergen en de Jeugdwereldkampioen bij de korthaar kaninchens. Leuke detail is dat de Wereldkampioen bij de korthaar kaninchens ook van onze afstamming was. En tenslotte Parijs, resultaat Europees kampioen bij de korthaar dwergen en Jeugd Europees kampioen bij de ruwhaar kaninchens en wederom een Europees kampioen bij de korthaar kaninchens van onze afstamming.

 

3 Werelkampioenen op rij

In het jaar 2003 hadden we de show in Monaco, de Wereldtentoonstelling in Dortmund en de Europese tentoonstelling in Bratislava op de agenda. De Wereldtentoonstelling in Duitsland was een enorm succes. Er waren 80 korthaar dwergen ingeschreven en "Courtisane v.d. Stoofhoeve" prolongeerde haar wereldtitel en werd Wereldkampioen 2003, ze werd tevens Beste van het Ras. Onze korthaar dwerg reu "Questionmark v.d. Stoofhoeve" werd Jeugdwereldkampioen 2003 en onze laatste aanwinst de korthaar kaninchen reu "Sulaatik's Juventus" werd ook Jeugdwereldkampioen 2003.

Tijdens de Europees kampioenschappen in Bratislava werd onze kaninchen ruwhaar teef "La Vie v.d. Stoofhoeve" Europees Kampioen en werd ze BOB.
Het showjaar 2003 werd zeer succesvol afgerond tijdens de Winner in Amsterdam. Vier honden behaalden een Winnertitel te weten: Questionmark v.d. Stoofhoeve (korthaardwerg reu), Courtisane v.d. Stoofhoeve (korthaardwerg teef) tevens BOB, Sulaatik's Juventus (korthaar kaninchen reu) en Vasco da Gama of Assini Boine (ruwhaardwerg reu) tevens BOB en BIG.

 


Nederlands Kampioen Vasco da Gama of Assini Boine, Winner 2003.

 

Het jaar 2004 was een wat rustiger jaar omdat Angelique zwanger was van Daan, onze tweede zoon. Dat was ook de reden dat we in dat jaar niet naar de wereldkampioenschappen gingen die in Brazilië werden georganiseerd. Wel liepen we Monaco met als resultaat 2 kampioenen en werd "Dualis Loretta" Winster 2004 in Amsterdam.

 

Na een rustig 2004 werd 2005 weer heel hectisch. We wonnen in Monaco met "Trésor v.d. Stoofhoeve" het BOB en na een heel succesvol verlopen Europees Kampioenchap in Tülln waar "Tringalle v.d. Stoofhoeve" Europees Jeugdkampioen werd, besloten we alsnog naar Argentinië te gaan waar de Wereldkampioenschappen werden gehouden. Tijdens 4 hectische dagen van showen was het resultaat dat we met 2 Wereldkampioen en 1 Jeugdwereldkampioen naar huis gingen. "Trésor v.d. Stoofhoeve", onze kaninchen korthaar teef en "La Vie v.d. Stoofhoeve", de kaninchen ruwhaar teef werden Wereldkampioen en "Tringalle v.d. Stoofhoeve", ook een kaninchen korthaar teef werd Jeugdwereldkampioen.

De Winnertentoonstelling vormde de afsluiting met een onverwacht succes, onze jonge kaninchen ruwhaar teef "Vaga v.d. Stoofhoeve" behaalde met weinig ringervaring zowel de Jeugdwinster alsook de Winster 2005 titel en werd bovendien ook BOB.

 


Deze honden waren belangrijk voor de shows maar ook heel belangrijk voor de fok, om goede lijnen op te zetten. Bovenstaande honden hebben tot op heden reeds 21 wereldkampioenen voortgebracht